Search

Helsingfors Segelklubb

Purjehdusta ja veneilyä vuodesta 1899 – Segling och båtsport sedan 1899

Jäsenvartiointi 2023

Kauden 2023 vartiovuorojen ennakkovaraus on avattu. Jokaisena päivänä on vuoro kahdelle vartijalle klo 20.00 – 24.00. Jokaisen vartiointivelvoitetun jäsenen tulee varata 2 vartiovuoroa. Vartiovuoroja voi varata osoitteessa https://calendly.com/helsingfors-segelklubb/vartiovuorot-2023.

Ennen 19.4.2023 varaamatta jääneet vartiovuorot arvotaan vartiointivelvollisille jäsenille koneellisesti. Vartiointi alkaa 24.4.

Uiva-venenäyttely järjestetään 18.-21.8.2023. Uivan aikana (alkaen 17.8.) on läpi yön 4h pituisia vartiovuoroja joita voi varata osoitteesta https://calendly.com/helsingfors-segelklubb/uiva-vartiovuorot-2023.

Uivan aikana vartioiville vain 1 vartiovuoro!

Featured post

Runkokatsastukset 2023 syksy

Vuoden 2023 telakoinnit nostojen osalta ovat alkamassa. Keväällä 2024 järjestetään aikataulutetut runkokatsastusillat, joihin ilmoittautuminen HSK:n nettisivujen kautta keväällä.

Koska moni on unohtanut suorituttaa viiden vuoden välein tehtävän runkokatsastuksen, järjestetään 16.10. ja 30.10. ylimääräiset runkokatsastusillat kevään katsastusmäärien vähentämiseksi. Ilmoittautuminen tapahtuu HSK:n nettisivujen kautta

Huom: Rungon tarkastus suoritetaan kun veneen pohja on pestynä mutta ei uudelleen maalattuna ja pääsy sisäpuolelta läpivienteihin ja muihin soveltuviin kohteisiin taattuna.

Hyvää syyskautta ystävällisesti toivottaen,

Turvatoimikunta.

Tule retkisaarten syystalkoisiin syyskuun viikonloppuina

Ormiksen syystalkoot 2022

Syksy tekee tuloaan ja purjehduskausi kääntyy väistämättä kohti päätöstään. Talveen on onneksi reilusti aikaa ja vielä on mahdollista viettää ainakin pari mukavaa viikonloppua retkisaarissa ja hyvässä seurassa muistella mennyttä kesää.

Osallistu retkisaarten syystalkoisiin ja vietä samalla kuluneen purjehduskauden päätöstä. Tarjolla on monenlaisia kunnostustöitä ja mm. saunapuiden tekoa. Talkoosaunojen jälkeen seura tarjoaa osallistujille maittavan juhlaruuan ja asiaankuuluvat virvokkeet.

Talkoot pidetään seuraavasti:

Rishamn 16.9.
Ormholmen 23.9.

Ruokavaliotoiveista voi ilmoittaa Retkisaaritoimikunnalle saari-posti@hoski.fi.

Tervetuloa talkoisiin!

Retkisaaritoimikunta

Venetsialaiset retkisaarissa 26.8.2023

Kuva: Olli Niemi

Venetsialaiset on vanha länsirannikon perinne, joka on nykyisin levinnyt koko maahan. Elokuun viimeisenä viikonloppuna sytytetään illan pimetessä tulia, ja juhlitaan kesän päättäjäisiä.

Myös Hoskin saarissa venetsialaisia on tapana viettää sytyttämällä illan pimetessä ulkotulia kallioille. Lähimmissä saarissamme, Ormiksessa ja Rishamnissa on yleensä paljon väkeä, mutta venetsialaisia voi juhlia muissakin saarissamme, ja miksei myös kotisatamassa. Varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei venetsialaisissa ole, vaan tapahtumasta on aina muodostunut juuri sellainen kuin osallistujat ovat siitä tehneet.

Tyypillisesti olemme kokoontuneet yhdessä syömään omia ruokia, ja nauttimaan elokuun lopun maagisesta tunnelmasta. Loppukesä on monelle rapujuhlien aikaa, toisille maistuu grilliherkut, mutta yhdessä syöminen on aina mukavaa. Usein on paikalle löytänyt joku soittotaitoinen jäsen kitaran tai ukulelen kera, ja soittoa ja laulua on riittänyt aamuyöhön asti.

Venetsialaispäivän ohjelmaan toki kuuluu yhteissauna, ja sitä ennen kevyet talkoot. Näissä ei pitkään rehkitä, koska syystalkoisiin on enää lyhyt aika. Yleensä täydennetään vähän klapivarastoja, siistitään paikat ja otetaan rennosti. Myös jos intoa riittää, kasataan ainakin Ormiksella kokko, joka jäi juhannuksena polttamatta metsäpalovaroituksen vuoksi.

Mastonosturin huoltotauko

Mastonosturiin tehdään ensimmäinen iso huolto. Huollon yhteydessä korjataan pieniä kulumia ja uusitaan nostovaijeri. Lisäksi tavoitteena on parantaa nosturin turvallista käytettävyyttä.

Töiden arvioidaan olevan valmiina torstaina 31.8. mennessä.

Kaikki mukaan Ormis-Jippoon 11. -12.8.2023!

Jippo 2022, kuvaaja Timo Rintamäki

Perinteikäs Ormis-Jippo järjestetään heti loppukauden alkajaisiksi elokuun toisena viikonloppuna Ormholmenilla.

Perjantaina 11.8. saareen suuntaavat voivat osallistua purjehduskisaan. Lapsiperheitä suosivan kisan startti on Hoskilta klo 16. Kipparikokous on kilpailukanslian edessä klo 15.30.

Purjehduskisassa hyvitystä saavat eniten ne veneet, jotka eivät normaalisti kisaile ja joiden kisamiehistössä on lapsia, anoppeja, appiukkoja tai lemmikkieläimiä. Kaikki kisaan osallistuneet palkitaan!

Ormis-Jipon päätapahtuma järjestetään lauantaina 12.8. mukavan yhteisen tekemisen merkeissä.

Aamupäivällä pidetään pienimuotoiset talkoot, joiden pölyt pestään iltapäivän talkoosaunoissa.

Illansuussa yllätysohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille, yhteisruokailu seuran tarjoamana sekä purjehduskisan ja yllätysohjelman palkintojenjaot. Lapset laskevat perinteisesti seuran lipun klo 21.

Laita päivämäärät kalenteriin ja suuntaa saareen kivaan yhteiseen tapahtumaan!

Ormis-Jipon järjestettyyn ohjelmaan voit osallistua oman aikataulun ja kiinnostuksen mukaan.

Eli jos pomo pakottaa ylitöihin perjantaina, niin suuntaa saareen lauantaina, ehdit hyvin mukaan!

Saaritapahtuman järjestävät yhdessä Matkaveneilytoimikunta ja Retkisaaritoimikunta.

Rishamnin saunaan yhteissaunavuorot naisille ja miehille elo-syyskuussa

Rishamnin suosio on kasvanut ilahduttan paljon. Varsinkin loppukesästä, lomien jälkeen, satama on usein melko täynnä. Sen vuoksi saunan varauslista on satunnaisesti jatkunut jopa seuraavan vuorokauden puolelle.

Retkisaaritoimikunta on päättänyt, että tulevana syksynä otetaan kokeiluun yhteissaunavuorot perjantaisin sekä lauantaisin, jotta myös myöhemmin saapuvat voisivat päästä saunomaan saman vuorokauden aikana.

Yhteissaunavuorot toteutetaan seuraavilla säännöillä:

Yhteissaunavuorot Rishamnissa ovat käytössä 28.7. – 17.9.2023

Perjantaina ja lauantaina: naiset klo 21–22, miehet klo 22–23 

Saunan lämmityksen hoitavat aikaisemmat saunojat

  • Ilmoitus yhteisvuoroon osallistumisesta kirjataan saunakirjaan klo 20 mennessä. Alkuun merkintä Naisten/Miesten sauna ja veneiden nimet.
  • Yhteisvuoroihin tarvitaan vähintään 3 ilmoittautunutta venekuntaa, jolloin toteutuvat molemmat vuorot
  • Mikäli osallistujia on vain kaksi venekuntaa klo 20 mennessä, muuttuvat saunavuorot ilmoittautuneiden yksityisvuoroiksi.
  • Mikäli yhtään vuoroa ei ole varattuna klo 20 mennessä, niin yhteisvuorot eivät toteudu ja vapaaksi jääneet vuorot voi varata yksityisvuoroiksi klo 20 jälkeen.

Talkoosaunat ja muut yhteiset tapahtumat toteutetaan oman ohjelmansa mukaisesti.

Venekunnat, jotka ovat satamassa aikaisin, toivotaan varaavan vuoronsa aikaisin iltapäivästä, jotta myöhemmin saapuvat ehtivät myös saunoa hyvissä ajoin. Yhteisaunavuoroja voi tarvittaessa järjestää myös muissa saarikohteissa.

Lisätietoja: saari-posti@hoski.fi

Rishamn race kisataan 26.5.2023

Rishamn race on koko perheen leikkimielinen purjehduskilpailu HSK:n idänpuoleiseen tukikohtaan Rishamniin. Purjehduskilpailu on avoin kaikille HSK:n jäsenille. 

Reitti alkaa HSK:n edustalta ja maali on Rishamnin pohjoispuolella. Matkaa tehdään purjehduksesta nauttien ja toisia Hoskilaisia seuraillen.

Purjehdus starttaa perjantaina 26.5. kello 16:30. Kipparikokous on kilpailukanslian edessä klo 16:00. Kipparikokouksessa täytetään miehistöluettelo ja mukaan saat purjehdusohjeet. Purjehdussäännöt ovat Jiposta tutut, eli lapsista, lemmikeistä ja anopeista miehistössä saa lisätasoituksia.
Mukaan purjehdukseen voi osallistua myös myöhemmällä kellonajalla, mikäli aikainen startti ei aikatauluun sovi. Tällöin merkkaat lokikirjaan aloitusajan ja maaliintuloajan. 

Lauantaina Rishamnissa on ohjelmassa Retkisaaritoimikunnan järjestämät kevättalkoot, ja illan tullen jaetaan palkinnot ja skoolataan voittajalle Yläpalvaamon terassilla. Terassilla nautitaan myös yhteisruokailu.

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat venekunnat mukaan Rishamn raceen!

Matkaveneilytoimikunta

Kauden 2023 katsastukset

Turvatoimikunnan sivuilta löytyvät kevään katsastusillat ovat
Runkokatsastus 3.4., 17.4., 24.4. ja 8.5. (maissa 5v välein)
Vuosi- ja peruskatsastus
24.4., 8.5., 15.5., 22.5., 29.5., 5.6., 12.6., 19.6. ja 26.6.
Paperittomat vuosikatsastukset 11.5., 25.5. ja 1.6.

On käynyt ilmi, että kaikki päivät eivät näy Calendlyssä
vaikka paikkoja on vapaana.
Jos yllä olevan listan katsastus ei ole varattavissa sähköisesti
tee varaus toimiston kautta toimisto(at)hoski.fi

Muistathan, että vain katsastettu vene saa käyttää
seuran perälipua ja pääsee saariin
.

Kenttävedet avattu

Pakkaskausi on ohitettu – kenttävedet on avattu 19.4.

Powered by WordPress.com.

Up ↑